23 januari 2009

Kroatische kip legt misvormd ei


Een 72-jarige boer uit het Kroatische Slivno keek raar op toen hij naar zijn kippen ging kijken. Een van zijn kippen had een nogal raar ei gebroed.

"Ik dacht dat het een misvormde aardappel was", aldus Neda Glibota, "Ik kon maar niet geloven dat dat uit een van mijn kippen kwam. Dus riep ik mijn vrienden erbij, maar die stonden al even versteld als ik."

Door zijn rare vorm zal het ei wel niet in de pan belanden. De Kroatische boer gaat het tentoonstellen.

14 januari 2009

Luier moet voorkomen dat je parkiet het huis onderpoept

Wil je je parkiet vrij laten rondvliegen in huis, maar ben je bang dat je lievelingsdier de boel onderpoept? Er is een mouw aan dit probleem gepast. Of, beter gezegd, een luier.

Quality time
Dankzij de 'FlightSuit' kan je favoriete huisdier meer 'quality time' doorbrengen buiten z'n kooi zonder dat je hem met de poetsdoek moet achternazitten. Dat is de boodschap van de Amerikaanse vogelluierproducent Flight-Quarters.

Het ongewone ondergoed bestaat in niet minder dan veertien maten en diverse kleuren.

12 januari 2009

Varken vist zijn eigen maal op

Een varken in China zorgt sinds kort voor zijn eigen eten. Het beestje vangt vissen uit een vijver die de eigenares gebruikte om tropische vissen te kweken.

Han, het baasje van het varken, opende de vijver om tropische vissen te kweken en te verkopen. Toen de marktprijs voor de vissen daalde, stopte ze de onderneming. Toch hield ze een tevreden klant over: haar varken.

"Ik stond verbaasd toen ik zag hoe het varken zijn eigen vis uit de vijver haalde", aldus de vrouw, "Het stapte in het ondiepe water, ving de vissen met zijn mond en peuzelde hen dan vrolijk op. Misschien besloot het varken dat het wat meer proteïnen verdiende in zijn dieet."

10 januari 2009

Chips met eekhoornsmaak

Een Brits chipsmerk brengt zes nieuwe smaken op de markt: chili-chocolade, Indiase uien, knapperige eend, 'fish and chips', ontbijtsmaak en cajun eekhoorn. Wie dol is op een experimentje: de chips zijn vanaf vandaag in de (Britse) winkels te verkrijgen.

Do us a flavour

In juli 2008 lanceerde het chipsbedrijf Walkers de wedstrijd 'Do us a flavour'. Zo wouden zij nieuwe smaken ontdekken. De eekhoornsmaak was een ideetje van Martyn Wright, een 26-jarige inwoner van Hednesford, in het oosten van Engeland.

"Ok, het idee is vreemd..."
Wright kreeg het idee nadat hij in een restaurant 'eekhoorn' op het menu had zien staan. "Ook al lijkt het idee vreemd, de lichte cajunsmaak zal het publiek bevallen", beweert Wright.

56.000 euro
Het Britse publiek heeft tot 1 mei 2009 de tijd om een favoriete smaak te kiezen. De zes kandidaten hebben nu alvast 11.000 euro ontvangen. De uiteindelijke winnaar ontvangt maar liefst 56.000 euro en 1 procent van de verkoop van zijn chips.

Olifanten maken kunst

Rembrandt en Van Eyck beu? Haal dan eens een schilderij van een olifant in huis. In Thailand gebruiken enkele dierlijke zwaargewichten immers hun slurf om 'kunstwerkjes' te fabriceren. Zo toverde de elfjarige Lankam onder meer vol gevoel een gele bloem op het witte doek.

"Ik stond versteld van hun talent", aldus een Zweedse fotograaf die op rondreis door de vallei van Chiang Mai op het vreemde fenomeen botste. "Ze houden de borstels vast met hun slurf en schilderen alsof het hun tweede natuur is. Elke penseelslag is zo weloverwogen, ongelooflijk eigenlijk."

Elk jaar trekt het olifantenkamp duizenden toeristen naar de noordelijke Thaise regio. In 2004 beschilderden de acht olifanten samen een oppervlakte van 50m². Het werk, dat toen voor 22.400 euro van de hand ging, staat nog steeds geboekstaafd als grootste en duurste dat ooit door een olifantenkudde geschilderd werd.