14 februari 2006

Kameel met sandalen

Kameel met sandalen

Een kameel met verbrande voeten heeft orthopedische sandalen gekregen.

De 800 kg zware viervoeter kreeg het speciale schoeisel zondag aangemeten nadat het dier tijdens een toer van Zwitserland naar Portugal over een stookplaats was gewandeld.

Gehecht
Sindsdien had Goliath, zoals de 8-jarige zwaargewicht door zijn baas David Schmid wordt genoemd, problemen met lopen.

“Goliath had hulp nodig. Ik heb hem al jaren en ben zeer gehecht aan hem. Ik wist in eerste instantie niet wat ik moest doen,” vertelde Schmid aan de Duitse tv-zender WDR.
De kameelhoeder heeft al duizenden kilometers door Europa met Goliath afgelegd, maar door zijn verbrande voorvoeten kon het dier onmogelijk verder marcheren.

Grote voeten
De directeur van de schoenenfirma Wessels uit het plaatsje Vreden in Westfalen, bracht uitkomst. Dit bedrijf produceert speciale schoenen voor uitzonderlijk grote voeten. Hun bekendste klant is de grootste man ter wereld, de 2,55 meter lange Oekraïener Leonid Stadnik, die schoenmaat 62 heeft.

Tot dusver had Wessels louter schoeisel voor mensen gemaakt, maar na het opnemen van Goliath’s maat konden ook voor hem orthopedische schoenen worden gefabriceerd. De leren sandalen zijn met maat 39 in de lengte niet bijzonder groot, maar maatje 31 in de breedte is niet bepaald alledaags.

Goliath liet zijn sandalen zondag geduldig aanmeten. Volgens zijn baas begint het dier al geleidelijk te wennen aan zijn schoeisel.


Geen opmerkingen: