28 februari 2006

Poema doet dutje in buitenwijk Los AngelesHet gebeurt niet elke dag dat je uit het keukenraam kijkt en een poema in je tuin ziet. Zachary Bovinette schrok zich alleszins bijna dood toen hij ’s morgens een leeuw van vier meter lang over het gras zag sluipen.

“Mijn kat zat op het dak en wilde wel erg graag binnenkomen. Geen wonder, want enkele meters achter haar zat een bergleeuw,” aldus Bovinette. Het roofdier trok veel bekijks maar bleef kalm onder alle aandacht van de buurt en rolde zich op voor een dutje op het groene gras.

Dominante leeuwen
De lagere school in de buurt werd uit voorzorg voor de grote kat gesloten. Medewerkers van het plaatselijke departement voor Vis en Wilde Dieren wisten de leeuw in te sluiten en te verdoven. Het dier werd meegenomen en vrijgelaten in het naburige Angeles National Forest park.

Waarom de leeuw zo dicht bij mensen kwam, is nog onduidelijk. “Waarschijnlijk wordt de leeuw niet aanvaard door de dominantere leeuwen. Het gebeurt wel vaker dat wilde dieren zich in bewoonde buurten begeven, maar een leeuw die in een tuin in slaap valt, is zeker een uitzondering,” aldus woordvoerder Patrick Roy.

Geen opmerkingen: