25 februari 2006

Soedanees moet huwen met geit waarmee hij werd betrapt

Een Soedanese man is ertoe gedwongen een geit tot 'vrouw' te nemen nadat hij was betrapt op het hebben van seks met het dier, zo heeft de BBC vrijdag op gezag van de krant Juba Post gemeld.

Een zekere Alifi in de noordelijke Nijlstaat vertelde de krant dat hij op 13 februari omstreeks middernacht een fel geluid hoorde en onmiddellijk naar buiten spurtte. Daar vond hij een zekere mijnheer Tombe bij en met de geit van Alifi.

Wat doe je daar?
'Toen ik hem (Tombe) vroeg 'wat doe je daar', viel hij van het achterste van de geit af. Ik pakte hem en bond hem vast', vertelde Alifi de krant. De eigenaar van de dier riep toen de raad van ouderen bijeen om zich over de zaak te beraden.

'Ze (de ouderen) zeiden dat ik hem niet naar de politie moest brengen, maar hem eerder een bruidsschat moest laten betalen omdat hij de geit als zijn vrouw had gebruikt', voegde Alifi er aan toe. Die bruidsschat bedroeg 15.000 Soedanese dinar of vijftig dollar.

Alifi en de raad van ouderen gaven vervolgens de geit aan Tombe. 'Voorzover ik weet zijn ze nog altijd samen', zei Alifi laconiek nog."

Geen opmerkingen: