03 maart 2006

Alligator valt baasje aan

Een Russische zakenman is in een ziekenhuis beland nadat hij werd aangevallen door zijn huisdier, een alligator. De 35-jarige Anton Skvortsov uit Moskou hield het beestje al acht jaar in een kooi op het kantoor van zijn bedrijf. Tijdens een feestje wilde de aangeschoten Skvortsov zijn collega's imponeren door 'Musya' te voeren.

"We hadden allemaal net het diner achter de kiezen, en ik dacht dat mijn lieftallige Musya ook wel een hapje lustte", verklaarde Skvortsov later. Het dier wordt normaal gevoed door het eten voorzichtig in de kooi te plaatsen, maar de zakenman besloot Musya te laten delen in de feestvreugde door de kooi open te zetten en hem een paar worstjes voor de neus te houden. In één hap verorberde 'Schnappi' echter niet alleen het eten wat hem voorgeschoteld werd, maar beet hij zich tevens vast in de hand van zijn baasje.

Aanwezigen wisten Skvortsov te ontzetten door met stoelen op het hoofd van de lieftallige Musya te rammen. De zakenman moest in een ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen en kreeg daar tevens uit voorzorg een tetanusprik. "Hij mag zich gelukkig prijzen dat hij nog leeft", verklaarde een arts.

Geen opmerkingen: