23 maart 2006

Coyote na lange achtervolging gepakt Central Park

NEW YORK - Een coyote die zich dagenlang heeft schuilgehouden in het New Yorkse Central Park en voor grote consternatie onder de talrijke joggers in het park zorgde, is woensdag na een lange achtervolging eindelijk gevangengenomen. Dat meldden Amerikaanse media.

De prairiewolf werd maandag voor het eerst gesignaleerd in het enorme park. Dierenvangers van de politie hadden vervolgens de grootste moeite om het dier te pakken te krijgen. Dinsdag mislukte een poging om de coyote met een groot sleepnet te vangen. Op televisiebeelden was te zien dat het dier in het water sprong, vervolgens weer aan land klauterde en wegvluchtte. Uiteindelijk werd het dier woensdag overmeesterd na een raak schot met een verdovingsgeweer.

Het is niet duidelijk hoe de coyote, een dier dat in principe mensen mijdt en alleen voor loslopende huisdieren gevaarlijk is, in het Central Park verzeild is geraakt. In de staat New York leven coyotes in het wild, maar in en rond de grote steden worden ze zelden gesignaleerd.

Geen opmerkingen: