28 april 2006

Bulldog verslaafd aan skateboarden

Weer een lege, verveelde zondag voor de boeg? Leer je hond skateboarden. Dat is wat Clayton Elmore deed met Frank, de bulldog van zijn broer Mark. "Ik kreeg het idee door een videoclip. Een hond die een beetje leek op Frank deed allerlei trucjes met een skateboard. Het leek ons cool om te proberen of Frank het ook kon leren."

Frank leerde het, met vallen en opstaan zoals het hoort. "Het kostte ons zes maanden maar nu is hij verslaafd aan skateboarden. Hoe ging dat precies in zijn werk? "We lieten hem geleidelijk wennen aan het skateboard: eerst met een poot, dan met twee, dan met drie tot hij er met vier op stond. En dan was er geen houden meer aan. Elke avond is hij ongeveer een uur bezig met skateboarden. Hij is er absoluut dol op," aldus Becky, zijn vrouwelijk baasje.

Het is de bedoeling dat Frank ontdekt wordt door tv-mensen. "Andere honden kunnen het ook, dat is waar, " geven de baasjes van Frank toe, "maar Frank heeft een voordeel: hij ziet er veel cooler uit op dat skateboard dan alle andere honden." Het enige probleem is dat de hond nogal cameraschuw is. (EdP)

Geen opmerkingen: