26 april 2006

Meer reclameschapen in Joure

JOURE - Ondanks verzet van burgemeester Kuiper van het Friese Skarsterlân, breidt hotels.nl het aantal 'reclameschapen' uit van twaalf naar zestig. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De schapen dragen een gekleurd kleed met reclame.

Kuiper wilde dat hotels.nl de schapen uiterlijk maandag van hun reclamedoeken zou ontdoen. Als de niet gebeurt kan het bedrijf een dwangsom van maximaal 20.000 euro worden opgelegd, zo stelde Kuiper vorige week. Toen hotels.nl liet weten dat zij bereid waren dat bedrag te betalen, verhoogde Kuiper de som naar 50.000 euro. In reactie daarop gaat het bedrijf juist extra schapen plaatsen.

De nieuwe schapen staan vanaf dinsdag in de wei. De dieren zullen een dekje dragen met de tekst: 'Burgemeester bedankt'. De dwangsom gaat maandag om middernacht in. De eigenaar van de schapen, Lease-a-Sheep, krijgt 1000 euro per dag opgelegd, evenals exploitant hotels.nl. Het kan zijn dat burgemeester Kuiper de dwangsom wederom verhoogt of de looptijd inkort.

Ook is het mogelijk dat hij besluit een bestuursdwangprocedure in gang te zetten. Dan zou de gemeente de hesjes van de schapen af kunnen halen. Kuiper liet weten zich nog te beraden over de verdere gang van zaken.
Volgens directeur M. Nagel van hotels.nl is de actie niet bedoeld om te provoceren. ,,Door zijn opstelling heeft de burgemeester ons een hoop publiciteit opgeleverd, tot in het buitenland aan toe. Daarvoor zijn we hem uiteraard zeer erkentelijk. We willen de zaak niet onnodig op de spits drijven, vandaar deze actie met een knipoog.''

Geen opmerkingen: