11 april 2006

Posters over zoekgeraakte gifslang leiden tot onrust

GRONINGEN - Een mogelijke ontsnapte gifslang heeft maandag in de Groningse woonwijk Lewenborg tot onrust geleid. Dat hebben de hulpverleningsdiensten gemeld. Maandagochtend hingen plotseling tientallen posters in de straten waarin werd gewaarschuwd voor een bijna drie meter lange mamba die ontsnapt zou zijn.

De politie kreeg echter geen melding van een ontsnapte gifslang.

De hulpverleningsdiensten hebben de verspreider van de affiches dan ook met klem opgeroepen zich zo snel mogelijk te melden. „Als dit serieus is, willen we alles in het werk stellen om de slang te vangen”, zei een woordvoerder.

Uit onderzoek is echter niet vastgesteld dat iemand in de buurt daadwerkelijk mamba's houdt. „We houden er rekening mee dat het hier gaat om een misplaatste grap”, erkende de woordvoerder.

Wel belden in de loop van de dag tientallen verontruste buurtbewoners met vragen over de posters. Scholen instrueerden kinderen buiten goed op te passen en meteen naar huis toe te gaan. De Afrikaanse mamba is een zeer giftige slang. Een rake beet in een mensenlichaam kan zonder snelle behandeling dodelijk zijn. Ze verstoppen zich vaak in donkere ruimtes.

Geen opmerkingen: