05 april 2006

Priscilla, het bierdrinkende varken

Het wereldberoemde bierdrinkende varken Priscilla gaat met pensioen. Het beestje wordt oud maar geen nood, de opvolgster, Priscilla Babe, wordt al getraind. Priscilla is een echte toeristenmagneet voor het café 'In the paddock' in de stad Pyengana (Tasmanië, Australië). Toeristen van over de hele wereld komen afgezakt naar het Australische eiland om Priscilla een biertje te kopen. Gemiddeld zeven seconden heeft het rozige zoogdier nodig om een pintje naar binnen te werken.

Volgens de eigenares, Anne Free, was een opvolgster noodzakelijk zodat de herinnering aan Priscilla de Eerste levend blijft. Nochtans, de training verloopt niet over rozen. "De meeste varkens zullen wel bier drinken, maar de training blijft moeilijk omdat je ze moet leren uit een fles te drinken."

En Priscilla Babe? '"Het duurde een tijdje voor ze het bier begon te smaken en ze speelde eerst alleen maar met de fles. Nu lukt het al beter, maar ze speelt nog vaak met de fles. Ze is bijlange na nog niet de experte die Priscilla is."

Geen opmerkingen: