18 april 2006

UPDATE: Kat zit al twaalf dagen gevangen in muur


Molly, de kat die twee weken vastzat in een muur van een kruidenierszaak in de Newyorkse wijk Greenwich Village is vrijdagavond uit haar hachelijke positie bevrijd. Dat heeft de lokale brandweer meegedeeld. De kat stelt het goed en werd terug aan de eigenaar overhandigd, zo luidt het.

Therapeut
Brandweer, politie, media, dierenliefhebbers en buurtbewoners ondernamen de afgelopen twee weken al verschillende reddingspogingen om Molly te bevrijden. Zo werden er al gaten in de muur van het 19de-eeuwse gebouw gemaakt, werd er een beroep gedaan op een therapeut en probeerde men het dier te lokken met voedsel. Er werden zelfs twee kittens naar het dier gebracht in de hoop dat ze door haar aangewakkerde moederinstinct uit de muur zou kruipen.

Muizen
De elf maanden oude Molly raakte op 31 maart de weg kwijt toen ze rondzwierf in de gaten in de muur en het plafond van de kruidenierszaak. Het diertje raakte niet meer uit de muur nadat het zich in een nauwe doorgang had vastgezet. De kat leefde twee weken lang op een dieet van muizen en het water dat door de buizen in de muur sijpelt.

Geen opmerkingen: