12 mei 2006

Pas op! Overstekende poes

HEERJANSDAM - De dove poes Zwervertje uit Heerjansdam heeft een eigen verkeersbord. Om ervoor te zorgen dat de dove poes van Jet van ’t Zelfden (10) uit Heerjansdam niet wordt doodgereden, kreeg Jet gisteren twee speciale verkeersborden om de voorbijrazende auto’s te waarschuwen.

Jet: „De poes ligt altijd op de weg voor het huis als hij zich wast. Doordat hij doof is, hoort hij de auto’s niet aankomen. We zijn bang dat hij een keer wordt platgereden.'' Een paar weken terug werd Zwervertje bijna aangereden door een taxi. De auto toeterde, maar dat hoorde het beest niet. „Gelukkig remde de taxi nog wel op tijd,’’ zegt Jet. Toen kwam ze op het idee om speciale borden neer te zetten.

Haar moeder dacht gelijk aan Paul de Leeuw, die in zijn programma Mooi! Weer De Leeuw! wensen vervult. Ze stuurde een e-mail naar het programma. Jet mocht in de uitzending komen en kreeg daar afgelopen zaterdag het eerste verkeersbord. Jet moest het bord daar toen achterlaten omdat het niet in de auto paste. Gistermiddag werden alsnog twee borden bezorgd aan de Lindtsedijk; aan beide kanten van de weg komt er een te staan.

Het gaat om driehoekige borden met een rode rand. Daaronder komt een bordje te hangen met de tekst ’Overstekende dove kat’.

Jet is erg blij: „Het is veel beter dan zelfgemaakte borden. Dit zijn een echt verkeersborden, die zijn veel duidelijker.’’

1 opmerking:

Anoniem zei

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»