30 januari 2007

Loverboy Max houdt politie bezig

AMSTERDAM - De Voorburgse politie is al weken in touw met de zesjarige hond Max en zijn opspelende hormonen. Afgelopen weekeinde lag hij voor de zoveelste keer urenlang hijgend voor de deur van zijn vriendinnetje Julia. "Het neemt hysterische vormen aan", verzucht Karin Koster, eigenaresse van Max, een kruising tussen een herder en een poedel.

"Hij is zelfs al in zijn eentje van ons huis hier in de Kersengaarde naar Wassenaar gelopen, want daar heeft hij een oogje op Maxima, een Labrador."

"Ik heb nu maar een hoger hek gemaakt, zodat hij niet meer kan ontsnappen", zegt Karin. "Maar ik snap er niets van. Aan zijn tweelingbroer Sikko en mijn andere reu Habibi merk ik helemaal niks en Max is soms halve dagen op stap. En negen van de tien keer moet de politie hem thuis brengen."

Volgens de Voorburgse kan Max, die duidelijk het voorjaar in de kop heeft, gelukkig wel een potje breken bij de politie.

"Vorig jaar heeft hij in Wassenaar een politieman uit het water gered. Die was aan het mountainbiken en viel bij een bruggetje van de fiets. Zijn rug was op twee plaatsen gebroken en hij zit nu in een revalidatiecentrum. We zoeken hem nog altijd op en dan zegt hij dat Max z'n leven heeft gered."

Geen opmerkingen: