16 februari 2007

Indiase peuter huwt hond

Een 18 maanden oude jongen in de oostelijke Indiase staat Orissa is eergisteren getrouwd met een hond omdat dit hem volgens het lokale geloof zal behoeden voor de aanval van een tijger. Het huwelijk vond plaats in het oostelijke district Jaipur, waar veel stammen leven.

Geloof
Volgens het lokale geloof zal een baby in zijn latere leven door een tijger aangevallen worden als er snijtanden groeien in de bovenste kaak. Het enige dat daaraan kan verhelpen is een huwelijk met een dier. De ouders vonden de jonge teef Samina een goede partij voor hun zoon Ashirbad, alhoewel vader Gagari eerst aan een geit had gedacht. "Maar dan riskeert mijn zoon dat de eigenaar het dier op een dag aan een slager verkoopt, die het dier dan slacht. Dan blijft mijn zoon achter als weduwnaar", zo klonk het.

Niet ongewoon
Huwelijken tussen mensen en dieren zijn niet ongewoon in India en vinden meestal plaats om vloeken en ongeluk af te wenden. Vorig jaar trouwden in Orissa twee meisjes met een hond en een slang.

Volgens stamoudsten beïnvloedt een dergelijk huwelijk geenszins het leven van het kind en kan het later gewoon met een medemens trouwen zonder te moeten scheiden van het dier.

Geen opmerkingen: