04 februari 2007

Rottweiler verzorgt pasgeboren lammetjes

Twee pasgeboren lammetjes die nood hebben aan liefde en aandacht, krijgen dat uit wel heel onverwachte hoek: van een rottweiler. Het moederinstinct van Molly, de rottweiler, werd aangesproken toen haar baasje de twee lammetjes mee naar huis bracht.

Likken, waken en beschemen
“Lucky en Charm hebben een traumatische geboorte achter de rug. Omdat hun bloeddoorstroming niet echt goed was, bracht ik hen mee in het huis om ze te helpen opwarmen. Ik was nog niet goed en wel binnen of Molly stond hen al te likken,” vertelt de boerin Maria Foster. “Ze is de hele nacht bij hen blijven waken en beschermde hen zelfs tegen de andere dieren.”

De kat en de hond
Haar man valt haar bij. “De kat kwam de keuken en ging naar de doos waar de lammetjes in zitten. Ze sliepen maar Molly was er als de kippen bij. Ze duwde de kat gewoon weg, alsof ze wilde zeggen: die lammetjes zijn van mij. De schaapshond mocht al iets dichter komen, maar niet te lang.”

Cruciaal
Wat Molly doet is niet alleen uitzonderlijk, maar ook belangrijk. “De eerst 24 uur zijn voor een lammetje echt cruciaal. Zonder Molly had ik ze een hele nacht moeten warmwrijven om hun circulatie op gang te krijgen,” legt Maria uit.

De boerin staat nog altijd een beetje te kijken van het gebeuren. “Molly had de lammetjes even goed kunnen negeren, maar ze ging er net voor zorgen. Wel grappig eigenlijk.”

Geen opmerkingen: