28 februari 2007

Tijgers en orang-oetans zijn dikke vrienden

Een bijzondere vriendschap. In een dierentuin in Indonesiƫ zijn de twee Sumatraanse tijgerwelpen Dema en Manis van een maand oud onafscheidelijk met Nia en Irma, twee vijf maanden oude baby-orang-oetans.

Omdat de vier vlak na de geboorte door hun moeders werden verstoten, werden ze samen in een ruimte gezet om elkaar wat gezelschap te houden. Dat bleek zo goed te klikken, dat ze nu met elkaar stoeien, elkaar plagen, en tegen elkaar aankruipen wanneer ze samen een dutje doen. Volgens een verzorgster is er tijdens de vriendschap, die nu al een maand duurt, nog van geen enkel geweld sprake geweest. In het Indonesische regenwoud, de natuurlijke habitat van de dieren, zou deze situatie ondenkbaar zijn.

Helaas zijn de aandoenlijke taferelen maar van korte duur. Voor hun natuurlijke instincten goed en wel ontwikkeld zijn zullen de dieren van elkaar gescheiden worden. Tijgers beginnen met drie maanden namelijk vlees te eten. Zowel de Sumatraanse tijger als de orang-oetan is een bedreigde diersoort.

1 opmerking:

karisma zei

ik vind het echt vrienschap ik ben blij en tevreden als de dieren dikke vrieden zijn waren maar alle dieren vrienden met elkaar was nog beter!!!!!!!!!!!!!!!