20 april 2007

Amerikaanse ezel verdedigt zichzelf in rechtszaak


Na een aanklacht dat zijn ezel voor te veel geluidsoverlast zorgde, riep advocaat Gregory Shamoun uit het Amerikaanse Dallas een wel heel bijzondere getuige op: Buddy de ezel zelf. Buddy verscheen woensdag in de rechtszaal en presenteerde zich daar aan de rechter en de jury als een toonbeeld van rust en welgemanierdheid, in de verste verte niet als de schreeuwlelijk die hij heette te zijn.

Buddy's eigenaar was in conflict geraakt met een buurman over een schuurtje dat hij in zijn achtertuin wilde laten bouwen. De buurman, die over het schuurtje zijn beklag had gedaan bij de gemeente, beweerde dat Shamoun Buddy van zijn boerderij naar de stad had gehaald om hem voor zijn protest te laten boeten. De ezel zorgde met zijn gebalk, maar ook met zijn mesthopen voor grote overlast, zo stelde de buurman.

Ondanks Buddy's optreden kwam het in de zaak niet tot een uitspraak. De buren hadden tijdens het juryberaad onderling al een oplossing voor het conflict gevonden. Het is niet bekend om welke oplossing het gaat.

Geen opmerkingen: