29 juni 2007

Wonderlijke kruising tussen paard en zebra

Het lijkt op deze foto wel alsof iemand het snode plan had een zebra in een nieuw jasje te steken, maar halfweg zijn stunt plots witte verf tekort kwam. Niets is echter minder waar: Eclyse is het resultaat van een natuurlijke kruising tussen een zebra en een paard. Door haar ietwat bizarre vorm is ze bovendien het levende bewijs dat een kind genen oppikt van beide ouders.

Kruisingen tussen zebra's en paarden zijn niet zo uitzonderlijk. Wat Eclyse wel onderscheidt van haar soortgenoten, is de plek waar de strepen staan: enkel op haar snuit en vanaf haar middelste, terwijl die normaal over het hele lijf verspreid staan.

Eclypse+Ulysses=Eclyse
Eclyse is het resultaat van een uitstapje van het paard Eclypse naar een ranch in Italiƫ. Daar kwam ze in contact met andere paarden en een handvol zebra's. Een van hen, Ulysses, stuurde Eclypse met een pakje terug naar haar thuishaven, het Duitse safaripark in Holte-Stukenbrock aan de Nederlandse grens.

"Je hoeft maar naar haar te kijken om te weten dat het om een kruising gaat. Maar ook qua temperament heeft ze van beide soorten wat opgestoken. Meestal is ze zo tam als een paard, maar soms komt de wilde zebrafurie in haar naar boven", aldus een woordvoerder van het park.

Geen opmerkingen: