18 juli 2007

Ezels moeten luiers aan in Keniaans dorp

Inwoners van een dorp in Kenia zijn woest dat de autoriteiten hebben besloten dat de ezels luiers moeten dragen. De gemeenteraad van Limuru had de nieuwe regel deze week al willen laten ingaan, maar na protest is het even uitgesteld. De gemeente baalt van de bergen stinkende ontlasting in het dorp, meldt de BBC.

De inwoners, die geen auto's hebben en afhankelijk zijn van hun lastdieren, zijn kwaad. 'Want nu begint het met ezels, en straks moeten mijn koeien ook een luier om'?, moppert één van hen. De boeren vinden dat de gemeente maar meer straatvegers aan het werk moeten zetten. 'Daar betalen we belasting voor'.

Bovendien is het praktisch onuitvoerbaar. Een bewoner legt uit dat de meeste ezels bij het ombinden van de luier flink om zich heen gaan trappen. 'Ik heb zo al een keer een been gebroken'.

De burgemeester van het dorp dertig kilometer van hoofdstad Nairobi is vastbesloten zijn plan door te zetten. 'Er zijn regio's waar het al gebeurt. We zullen de bewoners meenemen en laten zien hoe je een ezel een luier om doet'.

Geen opmerkingen: