13 december 2007

Haai valt kangoeroe aan

In de buurt van Torquay in Australië heeft een haai een kangeroe opgegeten. Een koppel dat de hond aan het uitlaten was op het strand zag het gebeuren. De kustwacht bevestigt dat ze het karkas van het beest gevonden heeft. Australië heeft momenteel te kampen met een haaienprobleem. Het afgelopen weekend moesten nog twee stranden gesloten worden in buurt van Sydney omdat haaien te dicht bij badende toeristen kwamen.

"De kangoeroe sprong uit de struiken in de duinen. Het beest ging meteen richting zee en sprong erin. We zagen zijn kop nog uit het water komen en toen zagen we ineens heel duidelijk een haai. De kangoeroe was plots verdwenen", vertelde het echtpaar, dat schat dat het op ongeveer 80 meter stond van het drama.

Tweede getuige
Intussen is een tweede getuige met hetzelfde verhaal gekomen. Mick Boucher was diezelfde dag aan het kitesurfen. Ook hij zag een kangoeroe op het strand springen. "Hij stopte vlak voor het water, wachtte tien seconden en sprong erin. Ik zag het dier zwemmen, het bewoog op en neer. Tot een enorme haai toesloeg."

Experts zeggen dat het niet ongebruikelijk is dat kangoeroes het water ingaan.

Geen opmerkingen: