02 december 2007

Wilde kat loopt 19 dagen met pindakaaspot op zijn kop

Een wilde kat heeft negentien dagen met een pindakaaspot op zijn kop rondgelopen. De Amerikaanse Tabitha Cain uit Memphis zag haar kat Wild Oats een paar keer lopen met de pindakaaspot op zijn hoofd en probeerde het dier tevergeefs te vangen. Ze vreesde het ergste toen ze de kat een week niet hadden gezien.

"Ik dacht dat ze doodging met die pot op haar hoofd", zei de 25-jarig Cain. Ze vond de eens mollige kat deze week, te dun en zwak om te vluchten. Wild Oats werd gevangen met een visnet, en met wat olie kon de pot van haar het hoofd worden verwijderd. Na wat water en behandeling van de wonden begon de kat na twee dagen weer te eten. "Ik heb gehooord dat katten negen levens hebben, maar ik denk dat deze er negentien heeft, omdat ze negentien dagen heeft overleefd", zei Doretha Cain, Tabitha's moeder.

Een dierenarts uit Memphis, Gerald Blackburn, zei dat hij vaker heeft gehoord van huisdieren die dagen of weken in de val zitten en toch overleven. Volgens Blackburn heeft de kat vermoedelijk overleefd vanwege haar teveel aan vet.

Geen opmerkingen: