03 januari 2008

Haagse brandweer redt zwaan van onder tram

(Novum) - De Haagse brandweer is er woensdagavond aan te pas moeten komen om een zwaan te bevrijden die onder een tram was gekomen. Het dier was afkomstig uit een groep zwanen die zich al enkele dagen gevaarlijk dicht ophield in de buurt van de tramlijn. Volgens personeel van de dierenambulance heeft de watervogel geen blijvend letsel aan het ongeval overgehouden.

De zwaan raakte rond 21.00 uur bekneld onder de tram op het traject tussen de Conradkade en de Constant Rebecoquestraat. De vleugel van de vogel zat vast onder het valscherm aan de voorkant van het voertuig. De brandweer maakte het scherm los, zodat de zwaan kon worden bevrijd.

Medewerkers van de dierenambulance ontfermden zich vervolgens over het dier. Zij verzorgden het dier onder een warme lamp, zodat het kon bijkomen van de schrik. Naar verwachting wordt de zwaan donderdag naar zijn familie teruggebracht.

De zwaan behoorde tot een groep van ongeveer twintig dieren. Personeel van vervoerder HTM had al eerder gesignaleerd dat de troep zich ophield op de betreffende hoek van de tramlijn. De voertuigen moesten daardoor langzamer rijden. De brandweer vermoedt dat de dieren de plek hadden gekozen als uitvlucht voor het vele vuurwerk in de stad.

Geen opmerkingen: