22 april 2008

Atkins-dieet werkt voor egel George

Het Atkins-dieet werkt! Bewijs? Een egel zag er de grammen afvliegen nadat hij zich strikt aan de afslankregels hield. George, zoals het diertje liefkozend genoemd werd, woog 2,2 kilogram toen personeel van het 'Wildlife Aid Centre' in het Britse Surrey hem in een tuin opmerkte. Hij werd sinds november op een proteïnedieet gezet en vanaf februari kwamen daar dagelijkse 'trainingsoefeningen' bij. Resultaat: een gewichtsverlies van 500 gram tot 1,7 kilogram.

Kattenvoeding
Volgens 'general manager' Becky Banning was Georges overgewicht te wijten aan vettig voedsel dat eigenlijk bedoeld was voor de vogels. "Egels voeden zich met alles wat ze vinden in de tuin. Dit exemplaar had het wel getroffen, want de noten en stukjes brood lagen bij hem zomaar voor het grijpen. Nu krijgt hij enkel nog een keer per dag kattenvoeding, de dierenvariant van het Atkins-dieet eigenlijk. Wel proteïnen, geen vet."

Een egel zou normaal gezien tussen de 600 en 700 gram moeten wegen. Nog vier à vijf maandjes afzien en George heeft zijn doel bereikt, menen de experts.

Geen opmerkingen: