14 mei 2008

Is het een koe... of olifant?

AMSTERDAM - Maak kennis met 'Chilli'. Een zachtaardig stiertje van 9 dat 1.000 kilo weegt en even groot is als sommige olifanten!

Chilli en zijn verzorgster Tara Nirula

De kinderboerderij in het Britse Somerset - waar Chilli woont - heeft contact opgenomen met het Guiness Book of Records. Die is nu bezig om de maten van het dier op te nemen en deze te vergelijken met andere grote gevaartes.

Olifant

"We hebben ons aangemeld bij het Guiness Book of Records en we zijn er vrij zeker van dat hij er in komt te staan. Het is zo'n lief beest, hij verdient het gewoon", vertelt manager van de kinderboerderij Naomi Clarke.

Het zwart-witte dier, dat ruim 1.000 kilo weegt en even groot is als een kleine olifant van 2 meter, werpt een schaduw over zijn vrienden, die niet verder reiken dan zo'n anderhalve meter.

En ondanks zijn voorkomen, doet Chilli niets liever dan grazen op een groene wei vol gras.

Vondeling

Het kalf, dat bijna net zo breed is als hij groot is, leeft op de boerderij nadat hij daar te vondeling was gelegd toen hij amper zes dagen oud was.

Negen jaar verder lang is Chilli blijven groeien. Medewerkers van de boerderij zijn ervan overtuigd dat het beest een record neer kan zetten voor de grootste koe van Groot-Britannie.

"Toen Chilli opgroeide zagen we al dat hij groter was dan zijn soortgenoten. Bezoekers merken altijd op dat Chilli zo veel groter is dan zijn soortgenoten", vertelt Clarke.

Lenig

"En ondanks dat hij ruim 1.000 kilo weegt is hij best lenig en niet zo dik als sommige andere koeien hier."

De boerderij heeft geen idee hoe het komt dat Chilli zo groot is. "Hij eet niet veel en zijn potene en hoofd zijn goed in verhouding."

Op dit moment staat het record voor de grootste koe ter wereld op naam van de 2 meter 20 hoge Italiaan Fiorino.

Scheet

De eigenaren van Chilli moeten oppassen, want vorige week werd bekend dat boeren in Estland belasting moeten betalen op koeienscheten. En met zo'n naam en gewicht weet je het maar nooit.

Geen opmerkingen: