23 oktober 2008

Kat terug na angstige rit op autodak

De Friese kater Diezel is gisteren teruggekeerd na een angstig avontuur te hebben meegemaakt. Twee weken geleden was de kat uit Grouw namelijk op een autodak gaan liggen. Bij het wegrijden bleek Diezel klem te zitten in de imperiaal en moest dus een heel eind meerijden.

Een paar dorpen verderop werd de kat opgemerkt door enkele voorbijgangers, die de bestuurder van het busje dwongen te stoppen. De kat kwam met de schrik vrij en zwierf twee weken door dorpen en akkers. Af en toe voorzag een dorpsbewoner Diezel van een schoteltje melk.

"Voor ons was het heel zwaar. Vooral de eerste week, mijn vrouw had er zelfs hoofdpijn van", vertelt het baasje van de kater. In de hoop Diezel terug te vinden, plakte het echtpaar overal posters van het beest op lantaarnpalen. Elke keer kwamen ze weer tevergeefs bij de kattenlijkschouwer als er een dode kat was binnengebracht.

Het geloof kwam weer terug toen ze van een buurman hoorden dat een collega onbedoeld de kat had meegevoerd en dat deze in Idaerd was gevlucht. "Daar hadden wij ook posters opgehangen." Niet lang erna belde een dorpsbewoonster met de mededeling dat ze de kater had zien lopen in het dorp. "We zijn er gelijk heengereden. Hij was enigszins vermagerd, maar reuzeblij dat hij ons weer zag."

Geen opmerkingen: