19 februari 2009

Gorilla gaat beurskoers voorspellen

AMSTERDAM - Gorilla Gyasi, woonachtig in de Apenheul in Apeldoorn, gaat 13 weken lang de beurskoers voorspellen. Zij doet dat samen met professionele analisten en vermogensbeheerders.

Beursgorilla Gyasi maakt in het radioprogramma The Friday Move van BNR haar beursnoteringen bekend door het kiezen van een van de tien walnoten. Elke noot staat voor een aandeel op de beurs. Degene die Gyasi pakt, geldt als het meest winstgevend.

Gyasi heeft al eerder beursvoorspellingen gedaan. In een programma voor omroep Gelderland nam zij het op tegen een beursbelegger en beleggingsadviseur van de Rabobank.

Aap
Het is niet de eerste keer dat een aap de beurs voorspelt. Gorilla Jacko in Berlijn versloeg met zijn voorspellingen negen jaar achter elkaar de beursspecialisten. Chimpansee Raven uit de Verenigde Staten scoort ook ieder jaar goed in de strijd tegen duizenden analisten.

Ook vijf dolfijnen uit het Dolfinarium in Harderwijk hebben eerder beursvoorspellingen gedaan. De dolfijnen wonnen van de analisten van ABN Amro, ING, Van Lanschot, Theodoor Gilissen en Iris.

Geen opmerkingen: