05 november 2009

Kalfje krijgt twee prothesen

NEW MEXICO - Een één jaar oud kalfje heeft het aan twee prothesen te danken dat hij weer vrolijk door de wei kan dartelen.

Het diertje Meadow werd enkele maanden geleden in zeer zorgwekkende toestand aangetroffen in een weiland in New Mexico. Nancy Dickenson en haar stiefdochter Martha vonden het kalfje met ernstige verwondingen aan zijn oren en achterste hoeven, die behoorlijk waren aangetast door de vorst.

De enige oplossing leek het dier uit zijn lijden te verlossen door het doden, maar Nancy Dickenson wilde daar niets van weten. Ze ging op zoek naar de eigenaar van het kalfje, kocht het verwaarloosde dier over en wist dierenartsen te overtuigen haar te helpen.

De dierenartsen besloten een deel van de achterste poten van het kalfje te amputeren en te vervangen door twee prothesen. Eén van de artsen, dokter Robert Callan, vertelt in Amerikaanse media dat het een erg ongewoonlijke procedure is bij vee dat eigenlijk voor de voedselketen bestemd is.

Dat zal het dier nu overigens helemaal bespaard blijven. De familie Dickenson betaalde uiteindelijk duizenden dollars om Meadow opnieuw te kunnen laten lopen. Voor hen is het kalfje dan ook een huisdier geworden. "Ze is zo schattig", aldus Nancy, "Enkele mensen vroegen me al of ze uiteindelijk op ons bord zal belanden. Vergeet het maar, ze is mijn nieuwste baby."

Geen opmerkingen: