21 januari 2011

Hortus blijkt sterrenrestaurant voor reeën

HAREN - De Hortus in Haren zit al maanden met vijf reeën, die de buitentuin leegeten. Omdat talloze pogingen om de dieren te verjagen geen resultaat hadden, zit er volgens de botanische tuin niets anders op dan de reeën af te schieten, zo meldde een woordvoerder vrijdag.De Hortus heeft de gaten in de afrastering rond de tuin al gedicht en ook meerdere drijfjachten georganiseerd om de reeën te verjagen. „Dat is een paar keer gelukt, maar een week later springen ze gewoon weer over de hekken heen”, aldus de zegsman. Ook het plan om de dieren te verdoven en vervolgens op een andere plek weer uit te zetten, strandde omdat het niet lukte om dichtbij genoeg te komen.

De Hortus heeft een verzoek ingediend bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om de dieren te laten afschieten. Binnen enkele weken moet bekend zijn of de Hortus toestemming krijgt.

De buitentuin van 20 hectare is volgens de zegsman „een vijfsterrenrestaurant voor reeën”. Niet alleen de pas geplante 200.000 bloembollen vallen in de smaak, ook plantjes en bomen moeten het ontgelden. De schade is groot, zegt de Hortus, maar niet uit te drukken in geld. Hij benadrukt dat de Hortus het „erg vervelend” vindt om de dieren af te schieten, maar dat het niet anders kan

Geen opmerkingen: