20 maart 2006

Ooi werpt lammetje met zes poten


In het Limburgse Meeuwen-Gruitrode is in de nacht van vrijdag op zaterdag een lammetje met zes poten geboren. Deze niet alledaagse geboorte zorgt er voor dat hobby-kweker Maurice Peeters zijn handen momenteel vol heeft met het voederen van het lammetje met de fles. Dat slaagt er immers niet in om zelfstandig te lopen en om tot bij de ooi te geraken.

Peeters stelde vorige nacht vast dat er vier pootjes uit de ooi tevoorschijn kwamen en dacht dat het moederdier twee lammetjes tegelijk zou werpen. Om een en ander in goede banen te leiden, contacteerde hij de dierenarts. Bij de bevalling bleek uiteindelijk dat het om één lammetje met vier voorpootjes en twee achterpoten ging.

De verwondering was groot, vooral omdat de ooi net voor de geboorte van het lammetje met zes poten een ¨normaal¨ lammetje ter wereld had gezet. De twintig ooien van Peeters wierpen de afgelopen week allemaal gezonde lammetjes.

Indien het lammetje met zes poten deze week overleeft, zal de dierenarts nagaan of het mogelijk is om de overbodige pootjes te amputeren zodat het dier toch een normaal bestaan kan leiden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

aahh grappig:P

Anoniem zei

grappig da arme diertje sterft waar schijnlijk en anders krijgt het zo wie zo veel pijn