21 maart 2006

Restaurant voor mens én huisdier

Het restaurant The Paradise Pet Club (Het huisdierenparadijs) in Shanghai (China) laat haar klanten toe om samen met hun huisdieren aan tafel te eten. De maaltijden bevatten eten voor de huisdieren en drankjes en snacks voor hun baasjes. Het restaurant, dat eerder dit jaar de deuren opende, was bedoeld voor honden en hun baasjes, maar de dierenliefhebbers brachten ook al katten en konijnen mee.

De voedselbescherming van Shangai zit met het geval in de maag: "Er is geen wet die verbiedt dat huisdieren samen met hun baasjes kunnen dineren maar ik vind het opgepast om de dieren en hun bazen in het openbaar aan dezelfde tafel te laten eten." Critici noemen het onhygiënisch om mens en dier aan te moedigen aan dezelfde tafel te eten.

Liu Xiaomei, de manager van het restaurant, weerlegt de kritiek. "Volksgezondheid is een van onze stokpaardjes. We desinfecteren ons servies drie keer per dag. Bovendien laten we geen huisdieren toe waarvan de eigenaar geen gezondheidscerrtificaat kan voorleggen."

De klanten vinden het alvast een fantastisch initiatief: "Mijn huisdieren kunnen hier vrienden maken en genieten van eten dat speciaal voor hen is gemaakt."

Geen opmerkingen: