02 maart 2006

Trouwkoe Leentje gat in huwelijksmarkt

Waar anderen een luxe limousine bestellen voor hun trouwdag maakten Judith Rasing (26) uit Gendt en Deventenaar Marcel Thissen (29) gisteren gebruik van een riksja, voortgetrokken door Leentje de trouwkoe.


GENDT Judith Rasing en Marcel Thissen lieten zich gisterochtend voor het sluiten van hun burgerlijk huwelijk van huis naar de Hervormde Kerk in Gendt vervoeren per trouwkoe. Later volgde nog een wat langere rit van café De Klok aan de Dorpstraat naar Haalderen, voor de kerkelijke inzegening.

Trouwkoe Leentje is niet de eerste de beste: ze is de enige in haar soort in heel Nederland. Dit gat in de huwelijksmarkt werd twee jaar geleden ontdekt door timmerman René van Daal uit Heeswijk-Dinther. Aanvankelijk zette hij het dier nog in bij paardensportevenement Jumping Heeswijk.
De hobbyboer komt daar ieder jaar met een speciale act op de proppen.

Na een kameel en een ezel leek het hem leuk om met een koe te komen. Daarom leende hij een holsteiner bij zijn buurman. „Vandaar ook de naam Leentje.“

De Brabander leerde het 850 kilogram zware rund voor de gelegenheid springen. „Ze komt zeker zeventig centimeter hoog“, zegt Van Daal.

Toen dat bekend werd, meldden zich de eerste bruidsparen. De langzaam groeiende klantenkring bestaat veelal uit mensen die ‘iets’ met koeien hebben. Van Daal: „Soms zijn het mensen die veel melk drinken of die alles van koeien sparen. Pas had ik ook
een gouden bruidspaar. Hij was koeienboer.“

Het paar dat Leentje gisteren naar de Betuwe liet komen, heeft niets met koeien. Ze
ontdekten de trouwkoe op internet. Niet echt verwonderlijk voor een stel dat elkaar ook via de digitale snelweg leerde kennen. „Voor ons is het gewoon een grote grap“, zegt Thissen, in het dagelijks leven copywriter. Zij werkt als apothekersassistente.

Een dagje met Leentje, wier actieradius maximaal tweeënhalve kilometer beslaat, kost
zo’n 450 euro. Dat lijkt veel, maar Van Daal moet telkens een dag vrij nemen en heeft bovendien een assistent nodig om de koe te kunnen vervoeren. Voor dat geld zitten bruidsparen er wel warmpjes bij, al bestond de verwarming gisteren slechts uit een stoof en wat kruiken om Judiths sleep niet te schroeien. En omdat de jurk ook schoon moet blijven krijgt Leentje aangepast voer: voor ‘vaste ontlasting’.

31 opmerkingen:

Anoniem zei

geachte.

ik ben op zoek naar mrcel thissen.
waarschijnlijk uit nederland of belgie.
mogenlijke plaatsen zijn arnhem of gent anders kan ook
weet u wie deze persoon is of heeft u telefoon nummer voor mij
zeer graag!!
zijn email adres is waarschijnlijk: marcel.thissen@wanadoo .nl
heeft u iets informatie over deze persoon het is van harte welkom !!

b.v.d

met vriendelijke groeten

martin van der laan

Anoniem zei

judith.rasing@wanadoo.nl
dit is zijn vrouw

Anoniem zei

Ze wonen in Gendt
tegenover zaal providentia
boven een drukkerij

Anoniem zei

Dit is de link van de kerk waar ze trouwden ik vermoed dat dit het woonadres is van ze.

http://www.lingewaardverband.nl/gendt/taxmenu/11/132/leaf/1425

Weet niet waar je hem voor zoekt maar met deze info moet het lukken dunkt me.

Anoniem zei

Geachte heer van der Laan,
Waarvoor hebt u dit adres nodig ?

Anoniem zei

wie weet waar deze personen zijn>?

Anoniem zei

telefoonnummer ??

Anoniem zei

Om wiens telefoonnummer wordt er nou gevraagd?
En wat is het belang wie wat nu weet?

Wat ik wel weet is dat er een hele partij mensen lees familie van deze twee zich gigantische zorgen maken. Hoe je het ook went of keert het blijft familie. en dat raakt je, als het iemand is waarom je ziels veel geeft.

Maar goed telefoonnummer??? van wie

Anoniem zei

In Gendt wonen ze niet meer, het is één groot drama, er zijn diverse schuldeisers! wie weet waar ze zitten?

Anoniem zei

Er zijn er veel op zoek naar deze twee alleen zie ik nog geen antwoorden, wellicht raadzaam om deze blog te gebruiken voor opsporing of heeft iemand een ander iedee. Er zou sprake zijn van vertrek naar Ede/ deventer en zelf Spanje (geen grap, mankepoot is dj geweest wordt gefluisterd) wordt genoemd wie o wie kan wat vertellen. Zoek met spoed contact heb wat van hem tegoed.

Anoniem zei

Het schijnt dat je het in Deventer moet zoeken, maar of je ooit krijgt wat je zoekt...als het om geld gaat kun je achter in de rij aansluiten

Anoniem zei

ow er zijn dus meer mensen op zoek naar deze personen.?.?
weet iemand anders in middels al meer?
ik hoop het wel!
heeft iemand een ide hoe we nu verder moeten zoeken??

suc6 allemaal

groeten martin
weet je iets kan je ook emailen
martin_laan_van_der@hotmail.com

Anoniem zei

Ze zitten in deventer, in de huygensstraat, heb ik vernomen

Anoniem zei

hoe is dit allemaal mogelijk???

Anoniem zei

Hoezo normen en waarden?????
Niets van te merken!!!!

Anoniem zei

En nu is het alweer 20-02-2012
en nog steeds geen teken van leven.

Anoniem zei

Gaat het hier om de Marcel Thissen op krukken?
Dat is de grootste klootzak die er op de aarde rondloopt.
Hij heeft het leven van mijn zus vergalt, haar met meer dan 20.000 euro schulden opgezadeld, bedreigde en misbruikte haar.

Anoniem zei

Hoe deed hij in vredesnaam bedreigen dan...met zijn krukken slaan? Hahahaha!!!

Anoniem zei

Al tijden niets meer van vernomen, laatste info die ik had was dat ze in Deventer verbleven

Ferdinand zei

Ja het gaat om deze Marcel Thissen. Die op krukken. Schokkend te horen dat er al een zus haar leven zo vergald is.

Hij is nu met mijn zus. hoe en wat geen idee.

Maar laat wat van je horen ben erg benieuwd hoe dat gegaan is met jouw zus.

Groet


Ferdinand

Ingrid zei

Jammer dat Marcel en Judith niet zelf contact opnemen, maar ja, als je zo diep in de ellende zit en mensen ongelukkig hebt gemaakt, is de weg terug natuurlijk heel moeilijk. Ik ken ze niet, maar haar familie des te beter, ik weet dat ze nog steeds gemist wordt, en ik begrijp niet hoe je alles en iedereen achter je kunt laten.

Anoniem zei

Ik zat vroeger bij hem op de mavo toen had hij ook altijd bluf praat, grootse leugens om jongere meiden mee te strikken. Gelukkig had in hem op tijd door destijds en heb ik alle contact verbroken. Was benieuwd hoe het met hem ging en tref deze site. Best schrikken dat hij dus idd zo'n valse man blijkt te zijn als ik toen al vermoede

Ingrid. zei

Kan iemand ons meer informatie geven over Judith en Marcel? Vertel ons alsjeblieft het verhaal van je zus. Misschien wordt Judith nu ook wel misbruikt en bedreigd door Marcel en is dat de reden waarom ze geen contact opneemt. Adres is ons bekend. Maar misschien dat bedreiging de reden is dat ze alles en iedereen achter haar gelaten heeft. Nu is het niet te begrijpen. Ze wordt gemist.

Anoniem zei

Normaliter ga ik niet op dit soort vreemde praatgroepen reageren. Maar ik maak hier graag een uitzondering.
Ik ken ze allebei al heel wat jaren, en ben ook vanaf de eerste dag op de hoogte van het verhaal van Judith. Het enige dat ik erover wil zeggen is dat dit ongeveer het leukste en meest gelukkige koppel is dat ik ken. Alle vreemde gedachten dat Judith om bovenstaande redenen geen contact meer wil kan ik met overtuiging de kop indrukken. Onvoorstelbaar dat mensen de keuze van een ander niet kunnen respecteren. Het is al heel veel jaren een gesloten boek, en ik lijk wel de enige op deze praatgroep die volledig achter haar beslissing staat. Gelukkig weet ik dat iedereen om hen heen dat doet. Laat iedereen lekker in zijn of haar waarde en leef je eigen leven. Veel minder vermoeiend en frustrerend. Het moet namelijk erg vermoeiend zijn om zoveel moeite te doen om dingen te willen forceren die toch nooit zullen gebeuren. Dus laat iedereen zich gewoon bezighouden met zichzelf.
Dat doen zij ook, en verder denk ik dat er geen woorden aan te hoeven worden besteedt.

Ingrid zei

Hallo anoniem,

Bedankt voor je reactie. Ik ben het daar niet mee eens. Als Judith die keuze al gemaakt heeft, vind ik dat zij verplicht is het e.e.a. uit te leggen aan de mensen die altijd van haar gehouden hebben en nog steeds doen. Dan kunnen ze het wellicht een plekje geven, en stoppen met vechten om iemand terug te krijgen die toch niet wil. Ik neem aan dat je niet tot een andere conclusie kan komen. Je spullen pakken om nooit meer iets van je te laten horen, en geen verklaring geven, dat vind ik persoonlijk nogal laf. Het blijft natuurlijk altijd haar keus, maar ik vind dat ze haar verantwoording moet nemen en met een verklaring moet komen. Daarna zal ze wellicht de rust vinden die ze wil.

Ingrid.

Ingrid zei

Daar wil ik ook nog aan toevoegen dat jij het verhaal maar van 1 kant kent. Jij weet ook niet wat waar is en wat niet. Dus ik blijf vinden dat Judith haar verantwoording moet nemen, en in ieder geval haar ouders een verklaring schuldig is. Dan kan iedereen misschien op zijn of haar eigen manier verder, nu is dat onmogelijk, dat moet Judith ondertussen ook wel duidelijk zijn geworden. Het gaat ook niet om schuldvraag, maar puur en alleen het waarom, het kunnen begrijpen van iets en de mogelijkheid krijgen om iets af te sluiten.

Ferdinand zei

De mayonaisepot en twee koppen koffie

Als de dingen in je leven je even allemaal te veel worden, als 24 uur in een dag niet meer genoeg is, denk dan aan de mayonaisepot en de twee koppen koffie.

Een professor stond voor de klas om een les filosofie te geven. Hij had een aantal voorwerpen voor zich liggen. Toen de les begon, nam hij zonder iets te zeggen een hele grote, lege mayonaisepot en vulde deze met golfballen. De professor vroeg vervolgens aan zijn studenten of de pot nu helemaal vol was. Zij antwoordden van wel.

Toen nam de professor een doos met kiezelsteentjes en kiepte deze in de pot. Hij schudde lichtjes met de pot en de kiezelsteentjes rolden in de open ruimtes tussen de golfballen. Weer vroeg de professor aan zijn studenten of de pot nu vol was. Ze antwoordden van wel.

De professor nam nu een doos met zand en goot deze leeg in de pot. Natuurlijk vulde het zand alle ruimte op tussen de golfballen en de kiezelsteentjes. Opnieuw vroeg hij of de pot nu vol was. De studenten antwoorden met een unaniem “ja”.

Van onder het bureau nam de professor nu twee koppen koffie en goot ze leeg in de pot. De hele inhoud verdween in de pot en de koffie vulde de lege ruimte tussen het zand. De studenten begonnen te lachen. "Nu", zei de professor, “ik wil dat jullie deze pot zien als jullie eigen leven.

• De golfballen zijn de belangrijke dingen in het leven: je familie, je kinderen, je geloof, je gezondheid en je passies. Dingen die ervoor zorgen dat als er niets meer op de wereld was dan deze dingen, je leven toch gevuld zou zijn.
• De kiezelstenen zijn de andere dingen die ertoe doen: je werk, je huis, je auto e.d.
• Het zand is al het andere, de kleine dingen."

"Als je het zand als eerste in de pot doet, is er geen plek meer voor de kiezelsteentjes of voor de golfballen. Datzelfde geldt ook voor je eigen leven. Als je al je tijd en energie aan de kleine dingen besteedt, dan heb je geen ruimte meer voor de dingen die belangrijk voor je zijn.”

“Besteed aandacht aan de dingen die essentieel zijn voor je geluk. Speel bijvoorbeeld met je kinderen. Neem tijd voor een onderzoek voor je gezondheid. Neem je partner mee uit eten. Lees. Er is altijd nog wel tijd om het huis te poetsen of de prullenbak te legen."

"Zorg eerst voor de golfballen, de dingen die echt het allerbelangrijkste voor je zijn. Stel je prioriteiten. De rest is maar zand."

Eén van de studenten stak een vinger op en vroeg waar de twee koppen koffie voor stonden. De professor lachte: “Ik ben blij dat je het vraagt. Ik wil daarmee alleen maar weer eens aangeven dat, hoe vol je leven ook mag zijn, er altijd wel een plekje is om samen met een vriend een kop koffie te drinken."

Leef het leven!

“Life has no limitations, except the ones you make.”

Ingrid zei

Zoals hierboven staat, leef het leven, dat is wat wij gaan doen.
Na een aantal pogingen is het ons duidelijk geworden dat Judith niet wil. Verdere pogingen hebben geen nut. We hopen dat het jullie goed gaat en gelukkig blijven.

Ingrid.

Anoniem zei

Ik kwam toevallig op deze site terecht. Mijn situatie is vergelijkbaar, maar dan omgekeerd. Mijn ouders willen mij niet meer zien. Zonder opgaaf van reden hebben ze mij en mijn man de deur gewezen, en sindsdien ben ik niet meer welkom. Ik heb geen idee wat ik verkeerd gedaan heb, we verschilden wel eens van mening, maar ja, wie niet. Mijn ouders hebben alles moeten missen, de geboorte van onze kinderen en onze trouwdag. Ik vind het vreselijk wat ze me aandoen, ze hebben geen idee. Praten is ook geen mogelijkheid. Ik moet het accepteren, maar dat zal me nooit helemaal lukken, het blijven toch je ouders. Pijnlijk om te zien dat er ook kinderen zijn die hun ouders afwijzen. Ik begrijp dat niet, ik wou dat ik de mijne nog had.

Anoniem zei

Goede middag.

Bij toeval op deze site terecht gekomen. Ben erg in shock. Nu anno 2016/2017 is mij het zelfde overkomen met een zekere thissen en zijn vrouw Judith.

Praten we hier over dezelfde mensen, dan hebben ze blijkbaar uit hun verleden geen lessen getrokken.

Ferdinand Rasing zei

Goede middag Anoniem,

Geen idee of het over dezelfde hebben. Maar zo te horen wel. Althans zou wel bijzonder toevallig zijn als dit anders zou zijn.

Ze worden nog steeds zeer gemist in haar familie. Contact is er nog steeds helaas niet.

Weet natuurlijk niet in welk verband u ze heeft meegemaakt. Maar betreurenswaardig en triest is het. Wil best in contact met u komen. Maar denk niet dat ik ook maar iets voor u kan betekenen.

Hartelijke groet

Ferdinand Rasing (broer van Judith)