16 mei 2006

Schildpad reist 3 kilometer op 8 maand

Horace de schildpad liep weg van huis. Acht maanden lang doolde het beestje zo’n twaalf meter per dag, waardoor hij bijna drie kilometer van zijn veilige thuishaven verwijderd was.

Dat het verhaal van Horace bekend raakte, komt door Nic, de dierenwelzijninspecteur die het reptiel in het midden van de straat in de Britse stad Cardiff zag kruipen. De inspecteur nam het beestje mee en kon via de ingeplante microchip achterhalen wie de eigenaars waren. Nic bracht Horace onmiddellijk naar huis, waar zijn dolgelukkige eigenaars hem verwelkomden.

Horace was een kerstgeschenk van zeven jaar geleden. Hij verdween toen hij vijf minuutjes zonder toezicht in de tuin achterbleef. In de acht daarop volgende maanden slaagde Horace erin uit de klauwen van andere dieren te blijven en niet aangereden te worden. Nochtans is Horace niet de snelste van zijn toch al trage soort: twee geleden liep een andere schildpad vijf kilometer op drie maand tijd. Dat is bijna 4,5 keer zo snel als Horace.

Horace is een zogenaamde Griekse landschildpad. Deze schildpadden worden tussen de 15 en de 20 centimeter lang, wegen ongeveer drie kilo en kunnen 150 jaar oud worden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Anoniem zei

Griekse landschildpadden 150 jaar oud ???? das toch wel heel erg nieuw voor mij, doe daar maar eens 100 jaar vanaf, dan zit je al wat meer in de buurt!