03 mei 2006

Schorpioenen ontsnapt in Leeuwarden

Leeuwarden. Mogelijk zijn zondag 21 schorpioenen ontsnapt in de Leeuwarder wijk Camminghaburen. Dat meldt de gemeente maandag. De eigenaar zou A4’tjes hebben opgehangen in een winkelcentrum in de stad, waarop hij bewoners waarschuwt voor de dieren. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De politie houdt rekening met een uit de hand gelopen grap. Een steek van de diertjes zou niet dodelijk zijn, wel is doktersbehandeling noodzakelijk.

Aanleiding voor het wantrouwen van de politie is een soortgelijk incident in Groningen. Hier verschenen begin april pamfletten waarop werd gewaarschuwd voor een ontsnapte zwarte Mamba. Enkele dagen later werd een 18-jarige Groninger aangehouden, die bekende de vermissing van de slang te hebben verzonnen.

Volgens de Leeuwarder Courant gaat het om gele woestijnschorpioenen van tussen tien en vijftien centimeter. Woordvoerder Mariska Kuyper van Dierenpark Emmen zegt in de krant dat de geleedpotigen niet gevaarlijk zijn. "Ze komen echt niet op mensen af om ze in een teen te bijten. Maar ze zijn wel wat giftiger dan andere soorten. Mochten ze werkelijk ontsnapt zijn, dan zullen ze door de kou weinig actief zijn. Bij temperaturen onder de twintig graden vallen ze in slaap."

Geen opmerkingen: