22 mei 2007

Vrouwelijke clown moet apen opvrolijken

Een Duitse zoo heeft een vrouwelijke clown ingehuurd om de apen van de verveling te redden. De 45-jarige Christina Peter entertaint de chimpansees, gorilla's en oerang-oetans nu opdat ze minder ziek en agressief zouden worden. Met onder meer voetballen, plastic zakken, blokken hout, spelletjes en puzzels houdt ze de snel vermoeide viervoeters bezig.

"Toen ik jong was, ging ik vaak naar de dierentuin. Het viel me op hoeveel dieren er verveeld uitzagen en dat maakte me heel droevig. Nu ik hun leven er wat prettiger op maak, voel ik me ook nuttig. Ze genieten er duidelijk van. Ze worden gek als ze me zien aankomen omdat ze weten dat ze dan plezier gaan beleven", aldus Peter.

"In de natuur zijn dieren de hele dag op zoek naar voedsel. In dierentuinen hebben ze echter niets te doen en raken ze snel verveeld. In uitzonderlijke gevallen zullen ze daardoor zelfs ziek of agressief worden. Beesten die iets om handen hebben, zijn gelukkiger en evenwichtiger", luidt het oordeel van een dierenpsycholoog.

Geen opmerkingen: